Sport

17 tehnici de sărit coarda

Pe acest site web, veți învăța să stăpâniți cele două tehnici de bază, precum și 15 tehnici suplimentare de sărit coarda care vor fi utilizate în antrenamente.

Poziția corectă a corpului

Țineți corpul în poziție verticală și focalizați ochii asupra unui obiect drept înainte.

Prindeți mânerele cu degetul mare și arătătorul, într-o prindere fermă, dar confortabilă. Apoi înfășurați degetele în jurul mânerelor. Degetele ar trebui să fie îndreptate spre capătul mânerului (nu acolo unde se atașează cablul).

Țineți brațele aproape de corp, cu coatele la un unghi de 45 de grade, în timp ce practicați mișcări circulare mici cu încheieturile mâinii.

Există 3 faze pentru a sări; faza de încărcare, zbor și aterizare. Cheia principală este să vă amintiți să vă îndoiți genunchii ușor și să săriți drept în sus ca o rachetă cu picioarele drepte, sărind doar un centimetru sau mai puțin de pe podea (cu excepția cazului în care faceți dublu și triplu dedesubt), și apoi aterizați ușor pe vârfurile picioarele, din nou ușor îndoind genunchii la impact.

Exersează sărind fără coarda de sărit. Nu uitați să purtați încălțăminte sport bună pentru picioare, deoarece săriturile au loc pe vârfurile picioarele. La fel cum dansează un boxer în jurul ringului pe vârfurile picioarelor, într-o poziție de pregătire pentru acțiune, și nu înapoi pe călcâie.

Sărituri cu umbra

  • Urmați instrucțiunile pentru poziția corectă a corpului. Apoi așezați picioarele împreună sau la câțiva centimetri distanță, îndoiți genunchii, mențineți partea superioară a corpului în poziție verticală. Exersați mișcările corzii în jurul corpului, fără să săriți din spate spre față și invers, formând un arc. Repetați această mișcare până când vă simțiți confortabil și arcul dvs. este frumos și uniform.
  • Acum exersați săriturile fără coardă, în timp ce răsuciți coarda cu o mână în partea laterală a corpului. Aceasta mișcare vă va exersa ritmul și sincronizarea. Această fază de învățare poate fi repetată de fiecare dată când adăugați o tehnică nouă de sărit coarda în repertoriu.
  • Adăugați coarda de sărit la aceste mișcări. Acum combinați o mișcare liniară și rotativă.

Tehnici de bază

2. Alternate Foot Step

Rotiți coarda și săriți peste ea cu un picior. Acum, rotiți din nou coarda și săriți peste ea cu piciorul alternativ.

Continuați să alternați picioarele (ridicând ușor genunchii, ca și când ar fi jogging pe loc). Nu dați picioarele înapoi. Aterizarea pe piciorul drept și apoi pe piciorul stâng finalizează o repetare. Numărați piciorul drept și multiplicați cu doi pentru scorul total.

4. Side Straddle

Începeți cu Basic Bounce, apoi săriți cu picioarele la lățimea umerilor.

Alternați. Aterizarea cu picioarele împreună și apoi cu picioarele depărtate completează o repetare. 

Numărați când aterizați separat și multiplicați cu doi pentru scorul total.

6. Skier’s Jump

Săriți câțiva centimetri spre dreapta, apoi săriți câțiva centimetri spre stânga. Alternați. Păstrați picioarele împreună și trunchiul drept înainte. Rezultatul ar trebui să arate ca slalomul unui schior.

Aterizând la dreapta și apoi la stânga, se finalizează o repetare.

Numărați când aterizați într-o parte și multiplicați cu doi pentru scorul total.

8. Full Twister

Săriți și răsuciți partea inferioară a corpului spre dreapta. Săriți și răsuciți-vă spre stânga.

Alternați. Aterizând în partea dreaptă și apoi în stânga, se finalizează o repetare.

Numărați când aterizați pe partea dreaptă și multiplicați cu doi pentru scorul total.

10. Forward Shuffle

Extindeți un picior înainte cu câțiva centimetri cu genunchii drepți, alternând picioarele și menținând partea superioară a corpului drept.

Extinderea piciorului drept înainte și apoi a piciorului stâng înainte, finalizează o repetare.

Numărați când mișcați piciorul drept înainte și multiplicați cu doi pentru scorul total.

12. Arm Cross Over

Rotiți coarda și încrucișați strâns la nivelul taliei. Descrucișați la a doua săritură. Nu uitați să păstrați degetele mari deasupra și mânerele paralele cu podeaua.

Alternează la fiecare săritură. Aterizarea cu brațele încrucișate și apoi cu brațele deschise completează o repetare.

Numărați când aterizați și descrucișați și multiplicați cu doi pentru scorul total.

14. Side Swing to Jump

Rotiți coarda spre dreapta cu mâinile împreună, apoi rotiți coarda spre stânga, încrucișându-vă brațul drept peste brațul stâng. Acum, deschideți coarda extinzând brațul drept spre dreapta și săriți prin buclă.

Aceasta va completa o repetare. Numărați când săriți peste coardă și multiplicați cu trei pentru scorul total.

1. Basic Bounce

Săriți cu ambele picioare împreună. Deși este ușor de realizat, această mișcare este fundamentală pentru orice altă tehnică de sărit coarda, așa că va trebui să vă asigurați că vă simțiți complet confortabil cu ea. 

Nu uitați să păstrați degetele mari deasupra și mânerele paralele cu podeaua. 

3. High Step

Rotiți coarda și săriți peste ea cu un picior. Acum, rotiți din nou coarda și săriți peste ea cu piciorul alternativ. Continuați alternând picioarele (ridicând genunchii până la înălțimea taliei, ca și cum ați face genunchii înalți).

Nu dați picioarele înapoi. Aterizarea pe piciorul drept și apoi pe piciorul stâng finalizează o repetare. Numărați piciorul drept și multiplicați cu doi pentru scorul total.

5. Forward Straddle

Săriți cu un picior înainte în poziție de încălecat și alternați. Mutați picioarele doar câțiva centimetri.

Aterizarea cu piciorul drept înainte și apoi cu piciorul stâng înainte, completează o repetare.

Numărați când aterizați cu piciorul drept înainte și multiplicați cu doi pentru scorul total.

7. Bell Jump

Săriți câțiva centimetri înainte, apoi câțiva centimetri înapoi (mișcarea arată ca bila unui clopot).

Aterizând mai întâi înainte și apoi înapoi, finalizează o repetare.

Numărați când aterizați înainte și multiplicați cu doi pentru scorul total.

9. X Foot Cross

Începeți cu Side Straddle. La al doilea leagăn, încrucișați un picior peste celălalt. Săriți din nou la Side Straddle. La al doilea leagăn, traversează piciorul opus peste celălalt.

Alternați. Aterizând într-o cădere laterală și apoi cu picioarele încrucișate, se finalizează o repetare.

Numărați când aterizați separat și multiplicați cu doi pentru scorul total.

11. Backward Shuffle

Extindeți picioarele înapoi, îndoind genunchii la un unghi de 90 de grade, alternând picioarele. Mișcarea ar trebui să semene cu o mișcare mică de lovitură.

Aterizarea lovind piciorul drept înapoi și apoi piciorul stâng înapoi, finalizează o repetare.

Numărați când mișcați piciorul drept înapoi și multiplicați cu doi pentru scorul total.

13. Side Swing

Rotiți coarda spre dreapta cu mâinile împreună, apoi rotiți coarda spre stânga, încrucișând brațul drept peste brațul stâng.

Repeta. Practicați această tehnică înainte de a încerca Swing-ul lateral pentru a sări.

15. Backwards Jumping

Săriți cu picioarele împreună, ca în Basic Bounce, dar rotind coarda înapoi.

Țineți brațele aproape de corp și țineți pieptul în afară.

Tehnici Power Jumping

Nu uitați să vă încălziți întotdeauna înainte de a face Power Jumps. Efectuarea unui Double or Triple Under fără o încălzire corespunzătoare este ca și cum te pregătești pentru o ruptură la mușchiul gambei sau a tendonului lui Ahile.

16. Double Under

Săriți puțin mai sus decât Basic Bounce. Mișcați rapid încheieturile pentru a permite coardei să treacă de două ori într-o singură săritură. Păstrați capul drept, mușchi abdominali încordați și trunchiul relaxat pentru o formă bună de sărit. Fiecare Double Under completează o repetare înmulțiți cu doi pentru scorul total.

17. Triple Under

Nu încercați Triple Under până când nu puteți efectua 100 de Double Under consecutive. Începând de la Double Under, sari mai sus decât un Double Under. Mișcați rapid încheieturile pentru a permite coardei să treacă de trei ori într-o singură săritură. Păstrați capul drept, mușchi abdominali încordați și trunchiul relaxat pentru o formă bună de sărit. Fiecare Triple Under finalizează o repetare. Înmulțiți cu trei pentru scorul total.

Vezi produsul BA Siver

Coarda este realizată din fire de oțel acoperite cu material siliconic puternic, ceea ce face ca utilizarea ei să fie durabilă chiar și după antrenamente îndelungate. VEZI PRODUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.